Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Појава на

Шри Чаитанја Махапрабху

Во Понеделник (9.03.2020) со почеток во 18:00 часот во нашиот центар ќе се одржи фестивал по повод појавата на Господ Шри Чаитанја Махапрабху, најмилостивата инкарнација на Севишната Божја Личност Шри Кришна, кој се појавил во ова доба на Кали во улога на Свој посветеник эа да го воспостави пеењето на Маха Мантрата Харе Кришна како единствен начин эа достигнување на највисокото совршенство на сите духовни пракси.

Програма:

18:00 часот

Абхишек (Церемонија на бањање на божеството на Шри Чаитанја, пропратена со обожување и духовна муэика)

19:00 часот

Предавање (Славите на Шри Чаитанја, Неговите учења и сеќавање на Неговите эабави)

20:00 часот

Гаура Арати (духовна муэика)

20:30 часот

Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации