Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

 

Шрила Прабхупад рече ...

(Ш.Б. 3.7.4, толкување)

Оваа вселена е создадена од Господ за оние живи суштества кои се водени од илузорната помисла со имитација да станат едно со Него. Трите одлики на материјалната природа постојат за понатамошно збунување на условените души. Збунето од илузорната енергија и поради тоа што го заборавило својот духовен идентитет, условеното живо суштество се смета себе си за дел од материјалното создание и така живот за живот се заплеткува во материјални активности. Овој материјален свет не постои за Господ лично, туку за условените души кои поради злоупотребата на својата од Бога дадена независност сакале да станат контролори. Така, условените души се подложни на постојано раѓање и умирање.

„Шрила Прабхупад рече ...” е месечна колумна која еднаш месечно ја подготвува Мурари Гупта Дас и која се состои од инспиративни цитати од Неговата Божествена Милост А.Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупад.

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации