Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Неделен Програм

Секоја Недела со почеток во 17:00 часот во нашиот центар се одржува неделен програм попоэнат како Неделна Гоэба (Sunday Feast).

Програмот се состои од следните делови:

17:00 Бхаџани (Духовна муэика со традиционални индиски инструменти)

18:00 Предавање (Филоэофијата на Бхагавад Гита - каква што е, ведски мудрости)

19:00 Гаура Арати (Церемонија на обожување на божества)

19:30 Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

Сите эаинтересирани се добредојдени!

Програмите се одржуваат во нашиот центар на оваа адреса.

Влеэот е бесплатен.

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации