Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Почитувани,

Добредојдовте на веб страната на Ваишнавската Верска Заедница или популарно кажано - Харе Кришна движењето во Македонија

Сметаме дека сме должни да ѝ се обратиме на пошироката македонска јавност за да ги претставиме основите на нашето учење и начинот на живот, за кои веруваме дека можат многу да му помогнат на современиот човек, односно да влијаат на крајно штетниот современ начин на живот. Современиот живот длабоко ги поткопува основните, заборавени вредности на човековото постоење, за кои впрочем зборува старата ведска култура и традиција.

Токму идеите на таа древна култура проникнаа длабоко во западниот свет и извршија големо влијание и трансформација на животот на милиони луѓе поради фактот што постојано ја посочуваа главната идеја, порака на многу духовни традиции и филозофски учења ширум светот - целта на животот е да се спознаеме себе си и да ја откриеме својата духовна природа.

Сѐ што бараме од вас е да бидете искрени трагачи по вистината.

Со постојано дополнување ќе се обидеме да ви понудиме интересни содржини во кои се надеваме ќе најдете голема инспирација која ќе го поттикне вашиот духовен напредок.

Харе Кришна!

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации