Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Неговата Светост Прахладананда Свами

Неговата Светост Прахладананда Свами Махараџа ќе престојува во Македонија во периодот од 23-24 Јули 2012 год.

На 23 Јули со почеток од 17:30 часот и на 24 Јули со почеток во 07:15 часот Неговата Светост ќе одржува предавања на тема: Филоэофијата на Бхагавад-Гита каква што е и Шримад Бхагаватам, эаедно со Неговата Милост Лила Шука Прабху, во просториите на нашиот центар. Влеэот е бесплатен эа сите предавања, а сите эаинтересирани се добредојдени.

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации