Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Појава на Шри Шри Нитаи Горасундар

Недела, 15 Декември 2019

Во недела (15.12.2019) со почеток во 17:00 часот во нашиот центар ќе се одржи програм во чест на денот на инсталација на нашите божества Шри Шри Нитај Горасундар.

Програма:

 

17:00 Абхишек (Бањање-Абхишек на божествата)

18:30 Предавање

19:30 Гаура Арати (церемонија на обожување на божествата)

20:00 Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации