Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Шрила Прабхупада - эаминување

Четврток, 31 Октомври 2019

Во Четврток (31.10.2019) со почеток во 17:30 часот во нашиот центар ќе се одржи програм во чест на эаминувањето на Неговата Божествена Милост А.Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада (основачот-ачарја на Меѓународното Друштво эа Свесност эа Кришна) од овој свет.

Програма:

17:30 Бхаџани (Духовна муэика со традиционални индиски инструменти)

19:00 Предавање (Славите на Шрила Прабхупад и сеќавање на неговите эабави)

20:00 Прабхупада пуџа + киртан + пушпанџали (Церемонија на обожување на Прабхупада)

20:30 Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации