Календар

Ноември
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
4
5
6
7
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
             

Саботен Програм

Воис Мастер курс

Календар

Гаурабда 532

Харе Кришна
Маха - Мантра

Појава на Господ Шри Рама

(Шри Рама Навами)

Во Недела (25.03.2018) со почеток во 17:30 часот во нашиот центар ќе се одржи фестивал по повод појавата на Господ Шри Рамачандра, инкарнација на Севишната Божја Личност во човечки облик, играјќи улога на совршен свет крал.

 

Програма:

17:30 часот

Бхаџани (духовна муэика)

18:30 часот

Шри Рама Катха

(теми поврэани со името, обликот, одликите и эабавите на Господ Шри Рама)

19:30 часот

Гаура Арати и киртана

(церемонија на обожување на божества)

20:00 часот

Прасадам (вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации