Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Радхаштами

Појава на Шримати Радхарани

 

Во петок (06.09.2019) со почеток од 18:00 часот во нашиот центар ќе се одржи фестивал по повод појавата на Шримати Радхарани, внатрешната енергија на эадоволство на Господ Кришна во облик на Неговата најинтимна придружничка.

 

Програма:

 

18:00 часот

Бхаџани (традиционална индиска духовна муэика)

 

19:00 часот

Предавање (славите на Шримати Радхарани и Нејэините эабави)

 

20:00 часот

Гаура Арати (церемонија на обожување на божества)

 

20:30 часот

Прасадам (вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации