Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Појава на Господ Нрисимхадев

(Нрисимха Чатурдаши)

Во петок (17.05.2019) со почеток во 18:00 часот во нашиот центар ќе се одржи фестивал по повод појавата на Господ Нрисимхадев, инкарнација на Севишната Божја Личност во облик на получовек - полулав.

 

Програма:

18:00 часот

Бхаџани (духовна муэика)

19:00 часот

Предавање

(Визуелно патување до светите места на појава на Господ Нрисимхадев во Јужна Индија)

20:00 часот

Гаура Арати и киртана

(церемонија на обожување на божества

20:30 часот

Прасадам (вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации