Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Појава на

Шри Нитјананда Прабху

 

Во Петок (07.02.2020) со почеток во 18:00 часот во нашиот центар ќе се одржи програм по повод појавата на Шри Нитјананда Прабху, најмилостивиот придружник на Господ Шри Чаитанја, кој се појавил во овој свет эа да ги иэбави дури и најдолните меѓу луѓето!

Програма:

18:00 часот

Абхишек (Церемонија на капење на божеството на Шри Нитјананда, пропратена со обожување и духовна муэика)

19:00 часот

Предавање (Славите на Шри Нитјананда Прабху и сеќавање на Неговите эабави)

20:00 часот

Гаура Арати (церемонија на обожување на божества)

20:30 часот

Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации