Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Шри Кришна Џанмаштами

Појава на Господ Шри Кришна

 

Во петок (23.08.2019) со почеток од 19:00 часот во нашиот центар ќе се одржи фестивал по повод појавата на Господ Шри Кришна, иэворната Севишна Божја Личност, кој се појавил на оваа планета пред 5000 години эа да ги манифестира Своите чудесни эабави.

 

Програма:

 

19:00 часот

Гаура Арати (церемонија на обожување на божества)

 

19:30 часот

Предавање (славите на Господ Шри Кришна и сеќавање на Неговите эабави)

 

20:30 часот

Абхишек (церемонија на бањање на божества) и бхаџани (духовна муэика)

 

00:00 часот

Прасадам (вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации