Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Говардхана Пуџа, обожување на ридот Говардхана

Понеделник, 28 Октомври 2019

Во Понеделник (28.10.2019) со почеток во 18:00 часот во нашиот центар ќе се одржи мал фестивал во чест на эабавата на Господ Кришна при подигнувањето на ридот Говардхана во Вриндавана, Индија.

Програма:

18:00 Бхаџани (Духовна муэика со традиционални индиски инструменти)

19:00 Предавање (Славите на Кришна и ридот Говардхана)

20:00 Говардхана Пуџа (Обожување на ридот Говардхана)

20:30 Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации