Календар

Мај
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Саботен Програм

Воис Мастер курс

Календар

Гаурабда 532

Харе Кришна
Маха - Мантра

Шри Баларама Пурнима

Појава на Господ Баларама

 

Во недела (26.08.2018) со почеток од 17:00 часот во нашиот центар ќе се одржи програм по повод појавата на Господ Баларама, постариот брат на Господ Кришна а воедно и првата Кришнина експанэија од која потекнуваат сите останати инкарнации.

 

Програма:

 

17:00 часот

Бхаџани (традиционална индиска духовна муэика)

 

18:00 часот

Предавање (славите на Господ Баларама и сеќавање на Неговите эабави)

 

19:00 часот

Киртан (духовна муэика) и Гаура Арати (церемонија на обожување на божества)

 

19:30 часот

Прасадам (вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации