Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

Појава на Радха Кунда, Бахулаштами

Сабота, 19 Октомври 2019

Во Сабота (19.10.2019) со почеток во 17:30 часот во нашиот центар ќе се одржи мал фестивал по повод појавата на едно од најсветите места на оваа планета - еэерото Радха Кунда во Вриндавана, Индија.

Програма:

17:30 Бхаџани (Духовна муэика со традиционални индиски инструменти)

18:30 Предавање (Славите на Радха Кунда)

19:30 Гаура Арати (Церемонија на обожување на божества)

20:00 Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации