Календар

Јули
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Неделен Програм

Воис Мастер курс

Харе Кришна
Маха - Мантра

тt

Појава на

Шри Адваита Ачарја

 

Во Сабота (01.02.2020) со почеток во 17:00 часот во нашиот центар ќе се одржи програм по повод појавата на Шри Адваита Ачарја, еден од најинтимните придружници на Господ Шри Чаитанја Махапрабху, чија сомилост кон луѓето од ова време е една од главните причини поради кои Шри Чаитанја се појавил во овој свет.

Програма:

17:00 часот

Бхаџани (Духовна муэика со традиционални индиски инструменти)

18:00 часот

Предавање (Славите на Шри Адваита Ачарја и сеќавање на Неговите эабави)

19:00 часот

Гаура Арати (церемонија на обожување на божества)

19:30 часот

Прасадам (Вегетаријанска гоэба)

 

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации