Календар

Октомври
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31
             

Саботен Програм

Воис Мастер курс

Календар

Гаурабда 531

Харе Кришна
Маха - Мантра

Почитувани,

Добредојдовте на веб страната на Ваишнавската Верска Заедница или популарно кажано - Харе Кришна движењето во Македонија

Повеќе

Статии

Новости

Капка Мудрост: Златните скалила на Бхакти

(Интервју со Неговата Светост Сачинандана Свами)

повеќе

Бахулаштами

14.10.2017

 

Научен докаэ эа душата

Раэговор со Неговата Божествена Милост А.Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада

повеќе

Говардхана Пуџа, обожување на ридот Говардхана

20.10.2017

 

Сфаќањето на Бог според школата на Шри Чаитанја

Есеј од М-р Александар Ускоков

повеќе

Шрила Прабхупада

заминување

23.10.2017

повеќе

Најави

повеќе

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации